Управляващите я контраатакуваха заради обвиненията на опозицията за роднинските назначения в Община Хасково и в "Булгартрансгаз".

В отговор Нинова заяви тази сутрин пред Нова телевизия:

"Да ви покажа къде е разликата между нас и ГЕРБ. Когато ГЕРБ управляват, те си водят роднините в държавни фирми и администрация. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми и работни места - при кабинета на Сергей Станишев съпругът напуска агенция "Митници". Идва Пламен Орешарски на власт, съпругът ми напуска "Ел Би Булгарикум". Благодаря му, че прави това, за да ми подсигури гърба".

Тя подчерта, че откакто съпругът й работи в частната компания "Лукойл", са гласувани 9 закона, свързани с горива, акцизи и данъчни складове.

"Осем пъти не съм гласувала умишлено, за да не се стигне до подобни обвинения. Веднъж съм гласувала, защото се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората. Ако бях гласувала и другите пъти - това не би било конфликт на интереси - но би било конфликт по смисъла на морала. Затова не съм гласувала".

Лидерът на социалистите подчерта, че съпругът й получава в "Лукойл" заплата, по-малка от тази на депутат, но не може да каже точната сума, защото в компанията има забрана да се разгласява такава информация и може да има последици. Затова предпочита да отговори "заобиколно", но да отговори, за да не си мислят хората, че става дума за някакви десетки хиляди левове.

Нинова подчерта още, че съпругът й не е в борда, а работи като ръководител група "Контрол и метрология".

Тя показа в ефир папка с отчетите на своите изборни кампании и на тази на президента Румен Радев и заяви категорично:

"Никога "Лукойл" не е спонсорирала моя или на БСП кампания".

По повод твърденията на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, че кметицата Нина Ставрева от БСП също управлява, заобиколена от свои близки, Нинова декларира:

"Аршинът трябва да е еднакъв за всички, ще направим проверка и в Каварна.
БСП ще проведе днес среща с всички свои кметове и съветници. Започваме национална кампания срещу модела ГЕРБ, ще призова всички да обявяват подобни случаи на шуробаджанащина в цялата страна.

Грамотни, образовани млади хора не могат да започнат работа, защото нямат вуйчо владика. В бордове на държавна хранилка са хора, които имат шофьори, секретарки, ходят веднъж в месеца на работа, а други не могат да нахранят децата си".

Тя дори даде пример - с майка на 7 деца от Вълчи дол.

По думите й такава администрация ходи на избори под строй, за да се възпроизведе на хранилката и така влизаме в омагьосан кръг.

Корнелия Нинова обяви още, че БСП ще подкрепи оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, която ще бъде гласувана днес. И подчерта, че Елена Йончева е изразила лично мнение, казвайки, че освобождаването му от парламента ще е вид индулгенция. Тя подчерта, че не се борят срещу Добрев, а срещу модела на ГЕРБ.

В отговор на въпрос не е ли било така и при управлението на БСП, тя отговори:

"Ако е било така, няма да бъде повече".